Vegan Mission

Dedykacja dla ciała, ducha i umysłu

Tofucznica

Dodaj komentarz

tofucznica2

Oto Tofucznica. Pyszne, ciepłe i pożywne wegańskie śniadanie. Wielkim zaskoczeniem było odkrycie, że jej smak jest właściwie nie do odróżnienia od jajecznicy.

Włoskie pomidorki, cebulka, doskonałe tofu (to najlepsze tofu do tego dania – mięciuteńkie i delikatne, surowe – nie wędzone, nie marynowane – naturalne w smaku), przyprawy: świeża bazylia, oregano i rozmaryn, sól ziołowa, pieprz i oczywiście kurkuma, która nadaje tofucznicy piękny słoneczny kolor. Wszystko to razem smażyłam dosłownie 2-3 minuty na  oleju ryżowym (głównie chciałam poddusić cebulkę, a tofu dodałam na końcu, by było ciepłe i przeszło aromatem pomidorów i przyprawami). Chleb własnej produkcji posmarowany jest “masłem” z oliwy z oliwek.

Smacznego!

P.S. Kochani, używając całego opakowania tofu (300 g) najedzą się w pełni 3 osoby, ale również 2 nic nie zostawią na patelni 🙂

tofucznica2

Reklamy

Autor: JoKo

There should be no more place for cruelty caused by human to animals, though a lot of place for thinking about our body, health and healthy active lifestyle. It it great to have a conscious that feels good and is free of ignorance.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s